Harald

“je moet niet altijd zeggen wat je weet, je moet wel altijd weten wat je zegt”

H. Hertog
M +31 6 17550324
Email: h.hertog@business-builders.nl

Harald heeft alle functies binnen de verkooporganisatie doorlopen. Begonnen als vertegenwoordiger bij Klijn noten om daarna als account manager over te stappen naar Hertog ijs. Nadat Hertog ijs overgenomen werd door Unilever heeft Harald zich gespecialiseerd als Key Account Manager voor het out of home – en foodservice kanaal. Harald was verantwoordelijk voor de merken Ola, Hertog en Mora.

Sinds 2002 is heeft Harald als zelfstandig ondernemer diverse interim opdrachten uitgevoerd in het supermarkt – en out of home kanaal. Voor zowel A-merken als private labels. Daarnaast is Harald een gewild trainer als het gaat om acquisitie vraagstukken en accountplanning.

profiel Jørgen

“winnaars hebben een plan, verliezers een excuus”

Jørgen Snoijink
M +31 6 30064398
Email: j.snoijink@business-builders.nl

Jørgen heeft 20 jaar ervaring binnen diverse advies functies in de foodbranche. Gestart bij Unilever als trade marketeer, waarna hij de overstap maakte naar account management binnen het out of home kanaal. Bij Ferrero heeft Jørgen leiding gegeven aan de verkooporganisatie als respectievelijk Group Account Manager en Sales Manager. Sinds 2010 werkt Jørgen als zelfstandige. Hij heeft interim opdrachten uitgevoerd bij diverse A-merk fabrikanten als key account – en sales manager verantwoordelijk voor de relevante supermarkt- en drogisterij organisaties. Verder geet Jøgen trainingen op het gebied van accountplanning (accountplannen, accountgesprekken en jaaronderhandelingen) en acquisitie. Jørgen is ook verbonden aan het ISBW, waar hij de trainingen binnen de opleiding key account management verzorgt.